Adıyaman Haberin
HV
28 MART Perşembe 14:46

AB'den Türkiye Açıklaması: Birbirimize ihtiyacımız var

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, AB-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi. Varhelyi açıklamasında, "Türkiye aday ve önemli bir bölgesel ortağımız. Birbirimize ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 04-07-2023 20:38
AB'den Türkiye Açıklaması: Birbirimize ihtiyacımız var

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği tarafından Brüksel'deki TOBB ofisinde düzenlenen göç yönetimi alanında AB-Türkiye ilişkileri, mevcut eğilimler, gelecek perspektifleri ve ortak zorluklarla ilgili yüksek düzeyli panelde konuştu.

AB'nin dünyadaki en büyük mülteci nüfusa ev sahipliği yapan Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Varhelyi, "AB Türkiye'yi destekleme taahhüdünü sürdürüyor." dedi.

'TÜRKİYE'YE GÜVENİYORUZ'

Varhelyi, Türkiye ile AB arasında 18 Mart 2016'da imzalanan göç ve sığınmacılar konulu mutabakatın önemli sonuçlar verdiğini belirterek, "Bu nedenle, bu mutabakatın uygulanmasına bağlı kalacağız. Çabaların devam edeceği konusunda Türkiye'ye güveniyoruz." dedi.

'TÜRKİYE'NİN KARŞI KARŞIYA OLDUĞU ÖNEMLİ GÖÇ BASKISININ DA FARKINDAYIZ'

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Varhelyi, şunları aktardı:

"Türkiye'nin özellikle doğu ve güney sınırları boyunca karşı karşıya olduğu önemli göç baskısının da farkındayız. Türkiye'deki mültecilere ve ev sahibi topluluklara önemli ölçüde yardım etmeyi sürdürmeye kararlıyız."

Varhelyi, bu yardımların, sahadaki mevcut gerçeklere uygun şekilde ve düzeyde olacağını, Türkiye ile istişare halinde planlanacağını kaydetti.

AdminAdmin

YORUMLAR