Adıyaman Haberin
HV
19 MART Salı 06:06

Tuzla Belediyesi 5’inci Kitap Fuarı Sezai Karakoç Anısına Başladı

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk ile oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi şair, yazar ve fikir insanı Sezai K

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-11-2022 13:47   Güncelleme : 30-11-2022 13:47
Tuzla Belediyesi 5’inci Kitap Fuarı Sezai Karakoç Anısına Başladı

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk ile oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına başladı. Tuzla Sahil Tören Alanı’nda 4 Aralık’a kadar açık olacak kitap fuarında 150’den fazla yayınevi, 250’den fazla imza günü ve 25’den fazla söyleşi düzenlenecek. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı kitap fuarının açılış törenine katılarak yayınevlerini tek tek gezdi. Başkan Yazıcı’ya fuar girişinde Sezai Karakoç’un ilk baskı kitapları hediye edildi.

 Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk İle Oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi kapılarını kitapseverlere açtı. Yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına düzenlenen fuarda 500’e yakın imza günü ile yazar-okuyucu buluşması gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında ayrıca 50’ye yakın söyleşi düzenlenecek. 150’den fazla yayınevinin katıldığı fuar, 4 Aralık’a kadar Tuzla Sahil Tören alanında açık olacak. İstanbullu kitapseverlerin ücretsiz olarak katılabileceği fuar için açılış töreni ve kurdele kesimi gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av. Talha Tayfur, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Gazeteci İsmail Kılıçarslan ile birlikte çok sayıda kitapsever katıldı.  

“GELENEKSELLEŞEN KİTAP FUARININ İLELEBET DEVAM ETMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” 5’inci kitap fuarımızı ‘Aşk İle Oku’ mottosuyla 2021 yılında vefat eden üstat Sezai Karakoç anısına düzenliyoruz. 150’den fazla yayınevinin katılması, 500’e yakın yazarın imza gününde olması, 50’ye yakın söyleşinin olacağı fuarımız Tuzla’ya yakışan bir fuar oldu. Artık gelenekselleşen kitap fuarının ilelebet devam etmesini arzu ediyoruz. Okumak çok kıymetli. Gençlerin özellikle okuyarak yenidünyalara, yeni yaşayışlara, yeni hayatlara ve mesleğimizde başarıya ancak bilgi sayesinde ulaşabiliriz. Bunu da okuyarak başarabiliriz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Kitap fuarımız Tuzla’ya, İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“BİLGİ EDİNMENİN YOLLARINDAN EN ÖNEMLİSİ KİTAPTIR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Ben kitap okumanın ve bilgi edinmenin önemli olduğunu söyledim. Bilgi yoksa biz yokuz. Başarı için zekaya, zekanın da bilgiye ihtiyacı vardır. Bilgi edinmenin yollarından en önemlisi kitaptır. Kitapla bilgi edinebiliriz. Kitap ruhu kibarlaştırır. Kitapsız bir hayatın, anlamsız olacağını, kitap olmadan fikirlerimizin oluşamayacağını, kitapla beraber bilgi sahibi olamazsak, fikir sahibi olamayacağımızı defalarca ifade ettim. Hangi tür kitap olursa olsun okumalıyız. Her fikri okumalıyız. Kitap zehir olsa da panzehiri yine kitaptır sözünü her zaman hatırlatıyorum” dedi. 

“ÇOK BAŞARILI BULDUĞUM BİR FUAR OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM”

Açılış törenine katılan Gazeteci İsmail Kılıçarslan,” Kitap fuarının programını çok dolu dolu buldum. İlçe kitap fuarlarını ben İstanbul’a çok yakıştırıyorum. İstanbul pek çok kitap fuarı kaldırabilecek bir metropol. Çok başarılı bulduğum bir fuar olduğunu belirtmek istiyorum. Başta Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR