Adıyaman Haberin
HV
28 MART Perşembe 18:55

Türkiye ile Sırbistan arasında 'medya ve iletişim' iş birliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in huzurunda Medya ve İletişim Alanında İşbirliği Anlaşması imzalandı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 07-09-2022 17:15   Güncelleme : 07-09-2022 17:15
Türkiye ile Sırbistan arasında 'medya ve iletişim' iş birliği

ANKARA (İGFA Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Kültür ve Enformasyon Bakanı Maja Gojkovic tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile iki ülke arasında medya ve iletişim alanında iş birliğinin geliştirilerek güçlendirileceği belirtildi.

Mutabakat zaptı ile iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin artırılması, medya ve iletişim alanlarında ilişkilerin güçlendirilerek daha da geliştirilmesi amaçlanıyor.

Buna göre iki ülke, mutabakat zaptı hükümlerine ve kendi ülkelerinde yürürlükte olan yasa, kural, yönetmelik ve ulusal politikalara tâbî olarak karşılıklılık esası ve karşılıklı yarar temelinde iki ülke arasında medya, iletişim ve yayıncılık alanlarındaki iş birliğini güçlendirmek, teşvik etmek ve geliştirmek için çaba gösterecek. Bu kapsamda, iki ülke arasında iletişim, kamu diplomasisi, medya ve yayıncılık alanlarında iş birliği teşvik edilecek ve geliştirilecek.

Medya ve iletişim alanında iki ülke arasında bilgi ve deneyim alışverişi, en iyi uygulamaların ve deneyimlerin paylaşılması, karşılıklı yarar ve çıkar sağlayan girişimler ve projeler üzerinde iş birliği sağlanacak. Bunun yanı sıra toplantılar, seminerler, çalıştaylar, eğitimler ve konferanslar düzenlenecek; medya, iletişim ve yayıncılık alanlarında yetkililer ve uzmanlar arasında karşılıklı ziyaretleri teşvik edilecek.

Mutabakat Zaptı, 7 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek ve 3 yıl süreyle yürürlükte kalacak.

AdminAdmin

YORUMLAR