Adıyaman Haberin
HV
19 MART Salı 12:07

“ŞİŞENİN DİBİ” ALKOLE DUR DİYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-12-2022 17:56   Güncelleme : 01-12-2022 17:56
“ŞİŞENİN DİBİ” ALKOLE DUR DİYOR

Şişenin dibi sergisi YEŞİLAY (2)

Alkol bağımlılığının korkunç ve sarsıcı yüzünü ortaya koyan “Şişenin Dibi” sergisi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor. 2 Aralık’a dek görülebilecek olan sergi, alkolün insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor. Bağımlılıklarla mücadele konusunda sanatın güncü kullanarak farkındalık oluşturan Yeşilay alkolün olumsuz etkilerine dikkat çekmek için “Şişenin Dibi”ne ışık tutuyor. Sergi kapsamında duvara monte edilen alkol şişelerine bakanlar, şişelerin dibine yerleştirilen alkole karşı sosyal farkındalık mesajları işle karşılaşıyor.

Yeşilay tarafından düzenlenen sergiyi ziyaret eden Zehra Güngör, “Sergi gerçekten çok etkileyici. Konsepti çok iyi düşünülmüş. Alkol ve sigara gibi her türlü kötü alışkanlık toplum sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu maddelerden uzak tutmak hepimizin görevi. Umarım bu türden çalışmalar artarak devam eder. Sanat doğru mesajı verme açısından önemli bir araç olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yeşilay, 21-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Alkol Farkındalık Haftası’nda, alkolün insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla Şehir Hatları’nın desteğiyle “Şişenin Dibi” sergisi düzenliyor. Bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiren Yeşilay, sergiyle sanatın toplumsal etkisinden faydalanarak, alkol kullanımının toplum vicdanını sarsacak etkilerine de vurgu yapıyor.

Alkol bağımlılığı ilgili her türlü soru için Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin 444 79 75 danışma hattını arayarak uzman psikologlar eşliğinde yardım alabilirsiniz.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR