Adıyaman Haberin
HV
28 MART Perşembe 15:19

‘Seçimden Sonra Millet İttifakı İçinde Kopuşlar Olacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazar gününden sonra dananın kuyruğu kopacak. Tabanı bunun hesabını soracak. İttifak içinde de bazı kopuşlar olacak (Millet İttifakı).” dedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 25-05-2023 22:10
‘Seçimden Sonra Millet İttifakı İçinde Kopuşlar Olacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"SEÇİMDEN SONRA MİLLET İTTİFAKI İÇİNDE KOPUŞLAR OLACAK"

Pazar gününden sonra dananın kuyruğu kopacak. Tabanı bunun hesabını soracak. İttifak içinde de bazı kopuşlar olacak. Ben diyorum ki, biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Türk dünyasına yaklaşımda da Sinan Bey ile bunları paylaşıyoruz. Terörle mücadelede bizim attığımız adımları kendisi de paylaşıyor. Türklük dünyasıyla olan münasebetler de bizim en önemli hassasiyetimizden. Türk Devletleri Teşkilatı'nı kurduk. Mülteciler konusu. Mülteciler konusunda da şunu söyledik, 'Suriye'nin kuzeyinde briket evler planımız var. Bu briket evleri STK'lar vasıtasıyla kuruyoruz. Katar'ın verdiği destekle de 1 milyon Suriyeli iskan edebileceğimiz adım atıldı.' 1 seneyi bulabilir bitmesi. Bu projeyi görenin, 'ben gitmeyeceğim' demesi mümkün değil. Türkiye-Rusya-İran ve Suriye ile 4'lü görüşmeler yapıyor. Bu 4'lü görüşmelerle, Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına döneceğine inanıyorum. Briket evler gerçekten cezbedici. 600 bine yakın sığınmacı döndü. Terörle mücadelede başarılı oldukça, Suriye ile normalleştikçe bu sayı artacak. Katar da sağolsun destek veriyor.

MUHALEFETİN '10 MİLYON MÜLTECİ GELECEK' İDDİASI

Suriye'nin nüfusu 17 milyon civarında. Benim bakanım kaç kez bu açıklamaları yaptı. '4 milyon Suriyeli var' açıklaması yaptı. Ama bu adam yalancı. 10 geldi, 10 daha gelecek diyor. Şuanda bizde Suriyeli sığınmacı sayısı 3 milyon 388 bin. Bunlara kalırsa 10 milyon var, 10 milyon daha gelecek. Niye bu kadar yalancısın? Her şeyi yalan üzerine kurulu. şimdi billboardlar yapmışlar. Suriyeler dö-ne-cek diyor. Araya da tire koymuş. Niye tire koymuş? Yapamayacağı için. HDP desteğini çekerse şaşmayın. Bizim aldığımız geri dönüşler farklı. Tepedekilerle taban aynı düşünüyor diye bir şey yok. Özdağ, '5,2 Oğan'ın gittiği yoldan gitmez' diyor. Kendisi için aynı şeyi söylemiyor. Zafer Partisi'nin aldığı oy 2.2. Bu 2.2 senin yolunda gidecek mi?

Kriz tellallarına kulak asmayın. Ekonomimizi çökertmek isteyenlere muhalefet ön ayak oluyor.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZDAĞ'A ÜÇ BAKANLIK TEKLİF EDİLMİŞ"

Numan Bey açıkladı. Böyle bir talebi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu 3 bakanlık teklifi yapmış. Numan Bey'e 'AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse, bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa, destek veririm' demiş. Numan Bey de kendisine, 'Cumhurbaşkanımız böyle şeylere kapalı' demiş. Biz kesinlikle pazarlık siyaseti yapmayız. İçişleri Bakanlığı talebi oldu. Numan Bey de 'Cumhurbaşkanımız kabul etmez' dedi. Böylelikle bağ koptu.

"KRİZ SÖYLEMLERİNE KİMSE KULAK ASMASIN"

Açık ve net söylüyorum. Bu kriz tellallarının kriz söylemlerine kimse kulak asmasın. Bu çok yanlış olur. Bunun başını çeken Kılıçdaroğlu ve şürekasıdır. Vatandaşımızı algılarla yönlendirmeye çalışıyorlar. Bunlar otelde IMF temsilcileriyle görüşme yaptılar. Bize de borç almayı tavsiye ettiler. Ben de 'borç alma gibi hevesimiz yok' dedim. Bizim bu tefecilerle ne işimiz var? Daha önce de banka ve borsaya yönelik açıklamaları var. Piyasaları hep manipüle etmeye gayret ettiler. Biz bunları hep yerinde çökerttik. Kimse şüphe etmesin, finans sistemimiz sağlam. Körfez ülkelerinden sistemimizin içerisine para depo eden ülkeler oldu. Bu da kısa süre için de olsa Merkez Bankamızı ve piyasamızı rahatlattı.

"ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİYLE SORUNUMUZ YOK"

Bu ülkede başbakanlıksa yaptım, Cumhurbaşkanlıksa yaptım. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle sorunum olur mu? Bayrak yere düştüğünde, dünya liderleri önünde bayrağımızı kaldırdım. Kılıçdaroğlu bayrak konusunda benimle yarışamaz. Bu terbiyesizliğin daniskası. Benim terör örgütleriyle ne alakam var? Bugün iş adamlarıyla yaptığım toplantıda çok ağır sözler söyledim. 'Bunu ispat edeceksin' dedim, 'İspat etmezsen namertsin' dedim.

"DÜŞÜŞLERİ ANALİZ EDİYOR AMA ASLA FATURAYI VATANDAŞLARIMIZA KESMİYORUZ"

Benim teşkilatım ne tür noksanlık yaptı ki, burada bu denli düşük oy aldık. En son Defne. Kılıçdaroğlu yüzde 90 oy aldı, ben 8. Ben 8 aldım diye hastaneyi durdurmadık. Geçenlerde de açtık. Biz buyuz. Mezhepçilik o kadar ileri gitmiş ki, Samandağ'a bakıyorsun oy potansiyeli farklı, karşısındaki ilçede de oy oranı tam tersi. Biz hizmeti oraya da götürürüz. İkna olur olmaz o ayrı. Düşüşleri hassasiyetle analiz ediyor ama asla faturayı vatandaşlarımıza kesmiyoruz.

"85 MİLYON İNSANI BİR AVUÇ İNSANIN KÂR HIRSINA KURBAN ETMEYECEĞİZ"

Kirada cebri adımlar atmak zorundayız. Adalet Bakanlığının üzerine sert tedbirler ile gitmesi lazım. Bu işin önemli çıkış noktası toplu konut. Özel sektör bile 10-20 sene vade ile konut satışı yapıyor. Peşinatlar da düşük. 85 milyon insanı bir avuç insanın kar hırsına kurban etmeyeceğiz. Fahiş fiyata onları asla kurban etmeyeceğiz.

AdminAdmin

YORUMLAR