Adıyaman Haberin
HV
29 MART Cuma 11:36

Tarım Cebimde Uygulaması Üreticiden İlgi Gördü

​Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen ve çiftçilerin hizmetine sunulan Tarım Cebimde uygulaması üreticiler tarafından beğenildi ve kullanımı kısa sürede yaygınlaşmaya başladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-01-2023 11:25   Güncelleme : 07-01-2023 11:25
Tarım Cebimde Uygulaması Üreticiden İlgi Gördü

Dijitalleşme adına devrim niteliğinde olan ve kısa bir süre önce Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci tarafından tanıtımı yapılan uygulama, sahada işinin başında çalışan üreticiler tarafından da cep telefonlarına indirilerek kullanılmaya başlandı. Uygulamanın bitkisel ve hayvansal üretim sekmelerinde birçok konuyu bulabildiklerini ifade eden üreticiler, başta ÇKS bilgileri olmak üzere hayvan küpe sorgulaması, işletme bilgileri gibi sık kullandıkları verilere kısa sürede erişim sağlayabiliyor.

Adana’nın Karaisalı ilçesinde tarla tarımının yanı sıra 2 dekarlık serasında domates üretimi yapan Bekir Eray Çelikoğlu da uygulamanın ilk tanıtımının ardından cep telefonuna yükleyip kullananlardan. Çağımızın teknoloji ve dijital çağ olduğunu belirten Çelikoğlu, yeniliklere açık biri olarak uygulamadan memnun kaldığını ifade etti. Çelikoğlu, “Uygulama ile bitkisel ve hayvansal üretim bilgilerini İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine gitmeden cep telefonunda görebiliyoruz. Uygulama içinde destek takvimi, eğitim-yayım videoları kısmı da var. Buradan kendimizi geliştirebiliriz. Uygulamanın kullanımı çok kolay” dedi.

Küçükbaş hayvan işletmesi bulunan Cabbar Külahlıoğlu da 150 hayvanı bulunduğunu belirterek, uygulamanın özellikle kendileri için hayvan alım satımı yaparken işlerini çok kolaylaştıracağını kaydetti. Külahlıoğlu, işletmesinde bulunan bir hayvanın küpe numarasını cep telefonu uygulamasına girerek sorgulama yaptı ve hayvanla ilgili bilgilerin doğru bir şekilde karşısına çıktığını belirterek, “Daha önce İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gidip alacağımız veya satacağımız hayvanın küpe numarasını söyleyip bilgilerini almaya çalışıyorduk. Şimdi tüm bilgiler cebimizde. Hayatımızı kolaylaştıran Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

8,5 dekar alanda topraksız tarım yaparak çilek üretimi yapan Ziraat Mühendisi Doğaç Bilgehan da Tarım Cebimde uygulamasını kullandığını belirterek, “Çok başarılı. Olması gereken bir uygulamaydı. Örtüaltı kayıt sistemine girerek, işletmemizle ilgili tüm bilgilere rahatlıkla ulaştım” dedi.   

AdminAdmin

YORUMLAR