Adıyaman Haberin
HV
28 MART Perşembe 13:31

Sanat tarihi öğrencileri tarihi mekanları gezdi

Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için gezi turları gerçekleştiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Sanat Tarihi öğrenci topluluğuna şehir genelindeki eski mimari yapılar ve tarihi mekanlar gezisi düzenledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2022 14:28   Güncelleme : 11-12-2022 14:28
Sanat tarihi öğrencileri tarihi mekanları gezdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için gerçekleştirilen geziler tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi Sanat Tarihi Öğrenci Topluluğuna şehir genelindeki eski mimari yapılar ve tarihi mekanlar gezisi düzenlendi.

Sanat tarihi öğrencileri il ormanıyla başlayan gezi turunda Ali Fuat Paşa Müzesi, 2. Bayezid Köprüsü ve Taraklı’yı ziyaret etti. Sakarya’nın tarihi değerlerine hayran kalan öğrenciler ayrıca tarihi Yunus Paşa Cami’sini ziyaret ederek tarihi camiyi en ince noktasına kadar mimari açıdan inceledi. Ali Fuat Paşa’nın mezarında dua eden öğrenciler bu geziyi anı defterlerine ekledi. Organizasyon için büyükşehir belediyesi ile teşekkürlerini paylaşan öğrenciler, bol bol fotoğraf çekti.

AdminAdmin

YORUMLAR