Adıyaman Haberin
HV
29 MART Cuma 11:43

Adıyaman Üniversitesi: ADYÜ’de Erasmus Günü Etkinliği

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2022 17:16   Güncelleme : 14-10-2022 17:16
Adıyaman Üniversitesi: ADYÜ’de Erasmus Günü Etkinliği

 

Avrupa Birliği Erasmus + programı kapsamında Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından Erasmus+ programının tanınırlığını artırmak ve öğrencileri bu programdan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla “Erasmus Days” etkinliği düzenlendi.

ADYÜ Gençlik Meydanında düzenlenen etkinliğe ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu ile Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Genel Sekreter Doç. Dr. Aykut Dündar, Rektör Danışmanı ve aynı zamanda ADYÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Zuhal Karagöz Genç, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Üniversite akademik ve  öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Erasmus Days etkinlikleri, ADYÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Zuhal Karagöz Genç’in konuşması ile başladı.

Doç. Dr. Karagöz Genç,  Adıyaman Üniversitesinde ilk kez düzenlenecek olan Erasmus Days etkinlikleriyle öğrencilere bu programı tanıtmak ve öğrencilerde farkındalık yaratarak Adıyaman Üniversitesi‘nin uluslararasılaşmada görünürlüğünü artırmak istediklerini söyledi.

ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, “Uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyene bir üniversite haline geldik. Birçok ülkeden gelen uluslararası öğrencilerimiz üniversitemizde eğitim hayatlarına devam ediyor. Adıyaman Üniversitesi olarak uluslararasılaşma adına yaptığımız çalışmalar uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından dikkat çeken bir konuma geldi.  Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmalarına katkı sunan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor,  düzenlediğimiz bu etkinliğin amacına ulaşmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinlikler, ADYÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ayça avcı ile Doç. Dr. Selin Oyan Küpeli tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile devam etti.

Program sonunda, ADYÜ Uluslararası Öğrenci tarafından açılan stantlarda yabancı uyruklu öğrencilere broşür dağıtıldı.

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR